Lämna en kommentar

Bananpannkaka

bananpankakaHanna Wahlin som är aktiv i gruppen ”Barn med mjölkprotein allergi” (med särskrivning) tipsade nyligen om att hon experimenterat lite med bananpannkaksrecept som är mjölkfria. Detta är hennes senaste och mycket uppskattade version och det som behövs är:

  • 1 mosad banan
  • 2 äggvitor (se tips nedan om du vill göra utan ägg)
  • 2-3 msk mjöl eller liknande (Hanna använder Lailas gula)
  • 1 msk olja i smeten
  • 2-3 msk fruktpuré eller lite färska bär


Vispa alltihop med elvisp tills det är lite fluffigt. Stek i plättstorlek på medelhög värme eller gör en större sats och grädda i ugn på 200g 10-15m. Tänk på att ha rikligt med fett i panna eller form för den fastnar lätt

Genom att sylten är i pannkakorna får man smaken utan kladdet. Tips finns även om att det generellt sett går att byta ut äggen mot 1 tsk bakpulver, vilket dock vare sig jag eller Hanna har testat (så vitt jag vet).

Lämna en kommentar